Planten versterken

Naast de genetisch bepaalde eigenschappen van een plant spelen de groeiomstandigheden een grote rol voor de weebaarheid van planten.

Het begint bij een goede bodem/potgrond waar de wortels zich goed in kunnen ontwikkelen en versterkt worden door een divers bodemleven. Zo vormen bijvoorbeeld mycorrhiza-schimmels een natuurlijke schakel tussen plant en bodem. Ze verbinden zich met de wortels en helpen de plant om voedingstoffen en water uit de grond te halen. Ook stimuleren zij en andere schimmels en bacteriën in de wortelzone de planteigen afweermechanismes.

Ook de bemesting moet optimal afgestemd zijn op de conditie van de bodem en de behoeften van het gewas. Vaak zijn het niet de hoofdelementen stikstof, fosfaat of kali die een optimale groei van het gewas belemmeren maar tekorten aan bepaalde sporenelementen. Zo verhoogt bijvoorbeeld silicium de weerstand van het gewas tegen droogte, ziekten en plagen. Na gebruik van EIFELGOLD LAVAMEEL neemt binnen een seizoen het silicium gehalte in het blad duidelijk toe. Calcium is belangrijk voor stevige celwanden en zwavel is o.a. belangrijk voor de efficiënte omzetting van stikstof in eiwitten. Met TERRACAL NATUURGIPS kunnen calcium en zwavel tekorten worden aangevuld uit een natuurlijke bron.

Duurzame aanpak wortelknobbels
Duurzame aanpak van meeldauw
Dianthus af van wortelrot
Sciadopitys zaailingen sterker door mycorrhiza
Prunus weerbaarder tegen bladvlekken
Pachysandra gezonder dan ooit
Aanpak Servaplant geeft mooi resultaat bij potrozen
Kersenbomen hebben baat bij Eifelgold
Chrysant weerbaarder tegen roest
Boost voor het bodemleven