ECTOVIT binnen 1 dag verwerken

Hans Schipaanboord, TC Combigroen BV: “Voor de 1650 beuken zijn 2 pakken (van 3kg ECTOVIT) voldoende. Alleen het probleem doet zich voor als je de myccorhiza niet meteen verwerkt. De mannen zijn drie dagen bezig geweest en als je het mengsel een nacht laat staan wordt het een dikke pap waarin niet meer te dopen is. Wat dan nog rest is verdunnen met water maar ik ga ervan uit dat dat niet de bedoeling is. Hierom hebben wij iets meer moeten gebruiken. Conclusie, het middel is voor het gehanteerde aantal goed bruikbaar maar men moet rekening houden dat voldoende inzet van menskracht is geregeld om de beplanting dezelfde dag te planten.”

Ingrid Weissenhorn, Servaplant: “Hartelijk dank voor uw reactie. Prima, dat u het doseringsadvies voor ECTOVIT kunt bevestigen. Het mengsel kan inderdaad het beste binnen een dag verwerkt worden (zie ook gebruiksaanwijzing). Maar, een nacht laten staan is niet erg (als het niet bevriest!). U kunt de volgende dag best met wat extra water het papje weer zover verdunnen dat het goed dompelt.
Voor kleinere aanplant, of langere spreiding van de werkzaamheden, hebben we ook de kleine 300g verpakking van ECTOVIT.”